Illuminati ve 07 Aralık 2011

| 06 Aralık 2011

illuminatiSon günlerde sosyal medyada çok konuşulan bir konu, 07 Aralık 2011. Yazmadan duramadım.

Illuminati isimli bir topluluk var duymuşsunuzdur (bilmiyorsanız ayıp değil, sayfa sonunda ek bilgi verilmiş durumda), geçtiğimiz Temmuz ayında Norveç’teki katliamcının açıklamaları sonrasında yeniden gündeme oturan bir örgüt kendileri. Ülkemizde Dan Brown kitapları vasıtasıyla bilinilirliği arttı desek yanlış olmaz. Son haftalarda sosyal medyayı işgal sebepleri ise illuminati.org sitesinde yer alan geri sayım sayacı.

Sayaç 07.12.2011 (TSİ) 15.00 ‘te sıfırlanıyor ve pek çoklarına göre mühim bir dönüm noktasına geri saymakta. Siteye erişim zaman zaman aksamakta, sitede siyah fon üzerine siyah karakter ile yazım gerçekleştiğinden okuyabilmek için ekranın sol üst köşesini mouse ile çerçeveye almak veya ctrl+a tuşlarına basmak gerekiyor. (Ayrıca paralel olarak 7december.org sitesi de geri sayımda.)

Neden 2011? Her 10 yılda bir olduğu gibi yine büyük bir olay olacak diye haberler dolaşıyor. Bilmiyorum belki de sadece şehir efsanesidir ama nette araştırma yapılınca şu sonuçlara ulaşmak mümkün: Şöyle bağlamışlar; Körfez Savaşı oldu Amerika Irak’a girdi yıl 1991, İkiz Kuleler yıkımı gerçekleşti Amerika Afganistan’a girdi yıl 2001, şimdi de 2011 bakalım kim nereye girecek? Pek çok kişi Amerika’nın İran’a savaş ilan edeceğini düşünüyor.

Peki “Neden 07 Aralık?” mevzusuna gelirsek. I. Dünya Savaşı 07 Aralık 1917 ‘de, II Dünya Savaşı 07 Aralık 1941’de çıkmış. Çıkmış derken; malumunuz ilkinde tarih derslerinde anlatıldığı üzere bir Sırp gencinin Avusturya-Macaristan Krallığı’nın prensine yaptığı suikast, ikincisinde de filmi bile çekilen Pearl Harbor baskını vuku buluyor.

Bunların yanı sıra yıldız haritaları vb. mevzularla aşırı ilgili (kafayı bozmuş tabirini kullanmak istemedim) olanlardan tutun, Kuran’ın şifrelerini araştıran malum zâta kadar herkes 07 Aralık 2011 tarihini işaret ediyor ve üzerine yorumlar yapıyor. Herkes tarihin seyrini değiştirecek büyük bir olay bekliyor. Doğal afet bekleyen de var, meteor düşeceğini ileri süren de, ekonomik bir çalkantının çıkacağını dillendiren de mevcut, ezeli rekabette 7-0’lık skor gerçekleşecek diyen de… Ancak III. Dünya Savaşı çıkacağını düşünenler çoğunlukta!

Neyse ki, tüm bu konuşmalar asparagas mı yoksa gerçekten mühim bir olayla mı karşı karşıyayız çok uzun bir vakit geçmeden hep birlikte öğreneceğiz…

Not: Bu tarz konularla ilgilenenlere zamanları olursa Zeitgeist isimli belgeseli izlemelerini tavsiye ederim. Özellikle de “Addendum” isimli bölümü.

Illuminati [çoğulu Latince: illuminatus, Türkçe: aydınlanmış] tarihteki adıyla Bavyeralı Illuminati, Rönesans döneminde 01 Mayıs 1776’da kurulmuş gizli bir cemiyet. Modern İlluminati; zihin kontrolü uygulayarak, hükümetleri ve kuruluşları ele geçirerek Yeni Dünya Düzeni‘ni sağlamak amacıyla hareket eden, faaliyeti ve varlığı kanıtlanamamış bir örgüttür. (Kaynak: vikipedi)

EK: Tarih geride kaldığı halde ciddi bir gelişme yaşanmadı ancak 2011 sonu ve 2012 başı için gündem oldukça sıcak seyrediyor.